In De Telegraaf van zaterdag 5 augustus stond in het magazine Vrouw een interview met een aantal lesbische laatbloeiers. Yvette de Beer was daar een van. Hieronder de tekst van dat interview:
Yvette de Beer (55)
is psycholoog en coach. Ze heeft een relatie met Britta en samen hebben ze twee kinderen

Ik heb relaties met mannen gehad… “En vond het ook echt fijn met ze. Het waren mooie mensen bij wie ik graag was. Maar als ik er nu op terugkijk, was ik vooral verliefd op de liefde. Op de aandacht die ik kreeg. Ik was erg onzeker en behoorlijk reactief. Dus als er een leuke man op mij viel, viel ik ook maar op hem.”

Ik vond vrouwen mooier… “Ze waren in mijn ogen veel beter vormgegeven. Ik heb er alleen nooit iets mee gedaan. Ik was er ook niet zo mee bezig. Maar toen ik op mijn eenendertigste verliefd werd op een vrouw, kwam het in elk geval niet helemaal uit de lucht vallen.”
Ik kende Britta… “Al een paar jaar. Ze was lesbische, maar we waren alleen goede vriendinnen. Tot ik twintig jaar geleden tijdens een skivakantie stapelverliefd op haar werd. Op de terugweg dacht ik: ik wil niet dat je weggaat, ik ga jou ontzettend missen. Dat heb ik toen ook tegen haar gezegd.
Mijn vriend… “Had het niet zien aankomen. Hij had aanvankelijk nog zoiets van: kan het niet gewoon alle twee? Maar ik had al een tijdje het geveol dat er iets niet klopte. En Britta en ik hadden al een keer met elkaar gevreeën en dat was echt wel een openbaring voor me. Ik was er eindelijk uit: Britta was het voor mij. Pas toen Britta en ik samen kinderen kregen, kreeg ik het benauwd. Want hierdoor werden we steeds meer een ’traditioneel’ gezin en dat paste niet bij mij.”
In die tijd… “Was het helemaal niet zo vanzelfsprekend. Niet zoals nu in elk geval. Toch heeft niemand uit onze omgeving  negatief op ons ‘moederschap’ gereageerd. Integendeel: ze vonden het alleen maar fijn voor ons. Ook mijn ouders waren blij. Ze waren toch een beetje bang dat ze nooit kleinkinderen zouden krijgen.”

Ik heb nu een praktijk… “Voor lesbische vrouwen: lesbischehulpverlening.nl  Ik heb ‘m een tijd geleden overgenomen van een collega. Zij ging met pensioen en ik vond het belangrijk dat de praktijk bleef voorbestaan. Ik kan me namelijk goed voorstellen dat sommige lesbische vrouwen het prettiger vinden bij een lesbische therapeut. Soms komen ze met alledaagse problemen, maar er komen ook ‘lesbische laatbloeiers’ voor wie het echt als een donderslag bij heldere komt en daar behoorlijk van in de war zijn.”